singlevakanties

Alleenstaande vakantieaanbod

Het aanbod vakanties voor alleenstaanden dat geboden wordt door reisorganisaties is veelal gesplitst in leeftijden, speciaal voor mensen die het prettiger vinden met leeftijdsgenoten te reizen en ze eventueel beter te leren kennen. Er zijn wat ruim opgestelde groepen van bijvoorbeeld 25 tot 45 jaar, maar als je even zoekt zal je zien dat er ook groepen zijn met minder verschil jaren. Ook de 50+ en de 65+ categorie is aanwezig en zoals eerder vermeld kunnen ook alleenstaande ouders met elkaar op vakantie. Er worden ook veel individuele reizen voor alleenstaanden aangeboden. Zo kan je helemaal je eigen gang gaan, terwijl je weet dat alles geregeld is.

Bij het zoeken en boeken van een alleenstaande vakantie kan je invullen welke opties je wilt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om de maaltijden inbegrepen te laten zijn, maar je kan er ook voor kiezen dat juist niet te doen en zelf te koken of te eten in een restaurantje. Wil je niet met een georganiseerde reis voor alleenstaanden mee, maar ook niet tussen gezinnen zitten, dan kan je boeken bij speciale campings voor alleenstaanden. Er zijn ook campings, waar bijgehouden wordt hoeveel gezinnen, stellen en alleenstaanden er vakantie komen vieren, zodat je een leuke mix hebt.

Wat hierboven niet genoemd is, maar wel vaak in trek in is bij alleenstaanden die op vakantie willen is een vakantie waar de gezamenlijke hobby centraal staat. Bijvoorbeeld vissen of fotograferen of schilderen. Er zijn tegenwoordig ook cursussen schilderen, in Frankrijk onder andere, alleen voor alleenstaanden. Wat je ook wilt en waar je naar op zoek bent, als je er even voor gaat zitten (achter internet bijvoorbeeld) zal je absoluut een vakantie vinden die bij jou en je wensen past.

Aanbod van alleenstaande reizen

kras singlereizen

Vervoer alleenstaande vakantie

Als je ervoor kiest om met een groepsreis mee te gaan, zal het vervoer naar de bestemming meestal per bus gaan. Deze bus zal ook gebruikt worden op eventuele excursies. In vrijwel elk land is het mogelijk om een auto te huren voor de keren dat je zelf op pad wilt. Heb je voor een fietsvakantie gekozen, dan kunnen de fietsen ook per bus met aanhanger vervoerd worden naar de volgende bestemming waarvandaan gefietst zal worden. Heb je gekozen voor een individuele vakantie als alleenstaande, dan gebruik je natuurlijk het vervoer wat jou het beste ligt. Verblijf je op een camping of park voor alleenstaande, dan is daar vaak een mogelijkheid tot uitstapjes waar je met een comfortabele bus naar toe zal worden gebracht.

Populaire landen voor een alleenstaande vakantie

Naar welk land je gaat ligt aan waar je van houdt en wat je zoekt. Wil je lekker weer en kies je voor een strandvakantie, dan zal je het zuidelijker zoeken, Frankrijk, Portugal of bijvoorbeeld Oostenrijk. Voor bijvoorbeeld een fiets of wandelvakantie kan je letterlijk over de hele wereld terecht. Bij meer specifieke reizen zoals duiken of bergbeklimmen, zal je op zoek gaan naar een land wat op dat gebied veel te bieden heeft. Voor duiken kan je bijvoorbeeld naar een Canarisch Eiland. Voor cultuur en historie is Turkije een mooi land, maar er zijn er veel meer die het bezoeken waard zijn. Waarheen je wilt is puur een kwestie van wat je smaak is en waarnaar je op zoek bent.