singlevakanties

Soorten vakanties voor alleenstaanden

Iedere reisorganisatie heeft wel een aantal vakanties gericht op alleenstaanden, de mogelijkheden worden steeds meer uitgebreid, we geven je een overzicht.

Strandvakanties

Een vakantie met strand, zon en zee is geliefd, er is dan ook erg veel keus in deze categorie. Je kan kiezen voor een luxe hotel aan het strand of juist voor een eenvoudig huisje of met je tent naar een camping in de buurt. Voor je gaat boeken kan je bekijken of het hotel / park / camping waar je verblijft zelf ook faciliteiten heeft, zoals bijvoorbeeld een binnenzwembad of supermarktje. Vanuit het hotel of de camping kan je vaak wel excursies bijboeken of een auto huren als je wat meer van de omgeving wilt zien, maar de basis van deze vakanties is het strand.

Stedenreis

Zowel voor alleen reizende alleenstaanden als voor groepen worden stedenreizen georganiseerd. Je kunt als basis voor een vaste overnachtingsplaats kiezen, maar om wat grotere afstanden te overbruggen zal het vaker voorkomen dat je van het ene hotel naar het andere reist met einddoel dan het bezoek aan een stad. Van te voren is het reisschema bekend en kan je precies zien waar en wanneer je ergens bent. Je kan er voor kiezen om elke dag een andere stad aan te doen, maar er zijn ook reizen waar je een paar dagen in een stad blijft en dan weer verder reist.

Op zoek naar cultuur

Voor cultuurliefhebbers worden er prachtige reizen georganiseerd. Je kan kiezen uit verschillende land om daar de cultuur en historie op te gaan zoeken en op te snuiven. Om het compleet te maken kan je ervoor kiezen om te verblijven in een oud dorpje in plaats van een luxe hotel. Zo zijn er talloze mogelijkheden voor individuele of groepsreizen voor alleenstaanden. Deze reizen worden ook voor alleenstaande ouders georganiseerd.

Natuurreizen

Er zijn natuurlijk heel veel landen met een prachtige natuur. Ook hier worden vakanties naar toe georganiseerd voor alleenstaanden. In dit geval vooral gericht op de natuur. Je bekijkt de verscheidenheid van de natuur van een bepaald land en kan door de woestijn of een regenwoud trekken, uiteraard onder deskundige begeleiding. Hou je wel van de natuur, maar niet van rondreizen, dan boek je een vakantie voor alleenstaanden in een hotel of camping vlakbij een natuurgebied of midden in de bossen. Dit kan als groepsreis of als individuele reis.

Vakanties voor alleenstaanden

kras singlereizen

Shopvakantie

Als je geen zin hebt in strand, stad of natuur, kan je altijd nog op shopvakantie gaan. Reis je met een groep alleenstaanden, dan weet je dat je allemaal hetzelfde doel hebt, in dit geval is dat wel fijn om van te voren te weten. De reisorganisaties hebben de mooiste winkelsteden voor je uitgezocht, waar je je uren of zelfs dagen kan vermaken. Bij verblijf in een grote stad wordt je per bus naar de verschillende winkelcentra gebracht.

Gecombineerde rondreis door land of gebied

Hou je van afwisseling, dan doe je er goed aan om een rondreis door een land of bepaald gebied te maken. Je reist meestal per bus naar bijvoorbeeld plaatsen en natuurgebieden die de moeite waard zijn. Bij sommige individuele reizen heeft u zelfs een auto met chauffeur. Op deze manier heeft u gevarieerde vakantie waarbij u een hoop ziet en leert van het land waar u verblijft.

Sportieve vakantie

Ideaal als u alleenstaand bent en van actief bezig zijn houdt. U reist met andere alleenstaanden die dezelfde sport beoefenen als u waardoor er makkelijker contact gemaakt kan worden en misschien ervaringen kunnen worden uitgewisseld. Samen sporten en bezig zijn vergemakkelijkt sowieso de aansluiting. Vrijwel elke sport kan verwerkt worden in een vakantiereis. Dat zien we dan ook aan het aanbod. U kunt kiezen voor een fietsvakantie en met een groep vastgestelde routes fietsen, zodat u kan genieten van de omgeving en meestal eindigt bij een bezienswaardigheid van het gebied. Zo kunt u dat ook doen per paard of wandelend, u komt dan op plaatsen waar u anders niet zou kunnen komen. Of als u liever bij het water verblijft een duik of zeilvakantie. Voor wat meer avontuur kan je gaan bergbeklimmen of juist abseilen of voor een survivalvakantie kiezen. Vrijwel elke sport kan gecombineerd worden met een vakantie voor alleenstaand.

U kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een cursus duiken of surfen te volgen. De meeste actieve reizen zijn gericht op volwassenen, maar er zijn ook hier genoeg reisorganisaties die dit soort reizen ook organiseren voor alleenstaanden met kinderen. Meestal moeten de kinderen dan minstens 8 jaar zijn, voor de wat intensievere reizen 10 of zelfs 12. Hou je de reis rustig, dan kan je natuurlijk ook bijvoorbeeld fietsen met je kind achterop. Kijk goed bij de organisatie hoe de reis zal verlopen en of je ter plaatse nog aanpassingen kan doen.